Home » » Ήρθε και η σειρά της Άνγκελα Μέρκελ, να πληρώσει..

Ήρθε και η σειρά της Άνγκελα Μέρκελ, να πληρώσει..


Ήρθε και η σειρά της Άνγκελα Μέρκελ, να πληρώσει...πρόστιμο, καθώς επιβλήθηκε ποινή ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Γερμανίδας καγκελάριου, για κατάχρηση κρατικού χρήματος κατά τη διάρκεια μίας εκστρατείας για τις περιφερειακές εκλογές.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε από τον Νόρμπερτ Λάμερτ, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας, ο οποίος ελέγχει τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και εξετάζει τα οικονομικά τους.
Δεν είναι βεβαιωμένο πάντως ότι η Μέρκελ γνώριζε για τις καταχρήσεις.
Η Τοπική Ένωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος του κρατιδίου της Ρηνανίας, Παλατινάτο παραδέχθηκε ότι ένα μέρος της χρηματοδότησης για την εκστρατεία του κόμματος για τις περιφερειακές εκλογές του 2006 προήλθε από τον κοινοβουλευτικό προϋπολογισμό που προορίζεται για τους βουλευτές του CDU.
Σύμφωνα με το γερμανικό νόμο οι κοινοβουλευτικοί προϋπολογισμοί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων, καθώς αυτά λαμβάνουν γενναιόδωρες άμεσες χρηματοδοτήσεις γι' αυτό το σκοπό.
Ο Λάμερτ εξήγησε σε ανακοίνωσή του ότι η "δωρεά" ύψους περίπου 400.000 ευρώ για την εκστρατεία του CDU ήταν παράνομη και γι' αυτό επέβαλε το προβλεπόμενο πρόστιμο, που ανέρχεται στο τριπλάσιο του ποσού.
cosmo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news