Home » » Τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη: Τα παιδιά άλλαξαν!

Τα γράμματα στον Άγιο Βασίλη: Τα παιδιά άλλαξαν!


Φέτος τα Χριστούγεννα τα παιδιά μεγάλωσαν απότομα.

Στέλνουν γράμματα στη λογική του μνημονίου με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη. Κάνουν ευχές και του ζητούν ίσως - για πρώτη φορά - να βγάλει από το σάκο του δώρα και για τους μεγάλους.
Ζητούν το αυτονόητο. Δουλειά για τους γονείς τους, αφού η ανεργία που έπληξε χιλιάδες νοικοκυριά δεν άφησε ανέπαφες ούτε τις παιδικές ψυχές.

Ο Μιχαήλ - Άγγελος από τους Αμπελοκήπους αναφέρει στο γράμμα του:
«Ξέρω τι θέλω για δώρο - φέτος, μία δουλειά για τη μαμά μου και λίγα χρήματα για να ζούμε αξιοπρεπώς!», ενώ ο οκτάχρονος Βλάσσης γράφει: «Μπορείς να βρεις στη μαμά μου μία δουλειά για να πληρώνει το ενοίκιο;».


Καταστηματάρχες, που έβαλαν λουκέτο, ιδιωτικοί υπάλληλοι και συμβασιούχοι, οι οποίοι έμειναν χωρίς δουλειά, καλούνται να εξηγήσουν στα παιδιά τι αλλάζει στην καθημερινότητά τους την εποχή του Δ.Ν.Τ..

Αγωνιούν όμως - μέσα σε αυτή την κατάσταση - και για το πως να τους εξηγήσουν το τι πραγματικά συμβαίνει αλλά και πως να μην τραυματίσουν την αισιοδοξία και την αθωότητα των παιδιών τους.

Πώς να κρυφτούν, όμως, από εκείνα που τους βλέπουν διαρκώς προβληματισμένους, να σημειώνουν νούμερα σε ένα τεφτέρι;


Όπως λέει η επτάχρονη Μαρία, «ακούω κάθε μέρα ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ο κόσμος πεινάει και υποφέρει», ενώ η εννιάχρονη Ερατώ προσθέτει: «Οι γονείς μου δεν έχουν δουλειά και ξέρω ότι δεν μπορούν να μου προσφέρουν όσα θα ’θελα. Γι’ αυτό δεν τους ζητάω πολλά πράγματα».


Όμως, όπως φαίνεται από τα γράμματά τους που δημοσιεύονται σε ειδικό αφιέρωμα της εφημερίδας VETO, όποια δώρα και να βρουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τα παιδιά έχουν ήδη χάσει τη ξεγνοιασιά τους.

«Καταλαβαίνουμε ότι ίσως δεν είμαστε οι μόνοι που περνάμε δύσκολα, αλλά είμαστε παιδιά και δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τον πατέρα μας» λέει η εντεκάχρονη Δήμητρα, τη στιγμή που η εννιάχρονη Ιωάννα ολοκληρώνει το γράμμα της με τα εξής λόγια: «Εύχομαι να βγάλω αρκετά λεφτά από τα κάλαντα και να βοηθήσω την οικογένειά μου».

zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news