Home » , » Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος μετά τη σφαγή στο Κάϊρο - Για 500 νεκρούς μιλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Μπαραντέι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος μετά τη σφαγή στο Κάϊρο - Για 500 νεκρούς μιλούν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Μπαραντέι


























Στο χάος βουτά η Αίγυπτος μετά το αιματοκύλισμα των κατασκηνώσεων των Αδελφών Μουσουλμάνων κατά την επέμβαση των δυνάμεων καταστολής. 

Σκηνές βίας και αλληλοσπαραγμού κάνουν το γύρο του κόσμου, αιματηρές συγκρούσεις ξεσπούν σε όλη τη χώρα και ανοίγει ταυτόχρονα επικίνδυνος κύκλος θρησκευτικών αντιποίνων.

Η μεταβατική προεδρία κήρυξε την Αίγυπτο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για διάστημα ενός μήνα και ζήτησε από το στρατό να συνδράμει τις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών για την επιβολή της τάξης. 


Βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 11 επαρχίες με μεγάλα αστικά κέντρα «για ένα μήνα ή μέχρι νεοτέρας». Δεν θα γίνουν ανεκτές άλλες καταλήψεις οπουδήποτε στη χώρα, υπογραμμίζει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών.
Η αιματηρή καταστολή έφερε και την παραίτηση του αντιπροέδρου Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι που μιλά για αποφάσεις με τις οποίες δεν συμφωνεί και ευκαιρίες που χάθηκαν για ειρηνική επίλυση της πολιτικής κρίσης. 


Καταδικάζει τη βία η διεθνής κοινότητα και ζητά αυτοσυγκράτηση, αλλά δεν να ανεβάζει πολύ τους τόνους, πλην ίσως της Τουρκίας.


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για διάστημα ενός μήνα κήρυξε όλη τη χώρα η μεταβατική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από το απόγευμα της Τετάρτης, και ζήτησε από το στρατό να συνδράμει τις δυνάμεις του υπουργείου Εσωτερικών για την επιβολή της τάξης.


Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, μετά την αιματηρή επέμβαση των κυβερνητικών δυνάμεων για την απομάκρυνση των ισλαμιστών από το Κάιρο.






Οι αστυνομικοί απάντησαν με πυρά. Τουλάχιστον 20 άτομα, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού πρακτορείου, πυροβολήθηκαν στα πόδια.

Πριν το μεσημέρι, είχαν ακινητοποιηθεί όλα τα τρένα προς το Κάιρο ώστε να εμποδιστούν νέες συγκεντρώσεις.  

Διαδηλώσεις αναφέρονται επίσης στην Αλεξάνδρεια και το Σουέζ, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν και στην πόλη Ασιούντ, νοτιότερα του Καΐρου.



Η Αίγυπτος περιδινίζεται βαθύτερα στο διχασμό
Το αίμα στους δρόμους θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα γαλβανίσει ακόμη περισσότερο τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, οι οποίοι επιμένουν πως όποια λύση θα πρέπει να γίνει στη βάση της «τήρησης της νομιμότητας» -δηλαδή στην αποκατάσταση του Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία.


Κατά τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί τη νύχτα σε άλλα σημεία του Καΐρου, τουλάχιστον ένας υποστηρικτής του Μόρσι πυροβολήθηκε θανάσιμα και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν μετά τις πορείες των ισλαμιστών στους δρόμους της Αιγύπτου, με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους να κατηγορούν αστυνομικούς με πολιτικά πως άνοιξαν πυρ σε συγκέντρωσή τους.


Οι δύο καθιστικές διαμαρτυρίες υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο παρέμεναν μέχρι τώρα στη θέση τους από την ανατροπή του Μόρσι στις 3 Ιουλίου, καθώς οι αρχές δεν είχαν προχωρήσει ακόμη σε επέμβαση παρά τις επανειλημμένες «προειδοποιήσεις».


Οι πυροβολισμοί σε άλλα σημεία στο Κάιρο το βράδυ της Τρίτης επιβεβαιώνουν πάντως, όπως σημειώνει το Reuters, ότι η χώρα παραμένει βαθύτατα διχασμένη παρά την ελάχιστη πρόοδο που φαίνεται να έχει σημειωθεί ώστε να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις. 


Νωρίτερα την Τρίτη, στο κέντρο του Καΐρου είχαν ξεσπάσει συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στον Μόρσι όταν οι πρώτοι έκαναν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. 


Οι αντιτιθέμενοι στον Μόρσι που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν να τους πετούν πέτρες, και οι ισλαμιστές απάντησαν με τον ίδιο τρόπο μέχρι που η αστυνομία επενέβη με δακρυγόνα.


Τουλάχιστον 124 οπαδοί του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι σκοτώθηκαν σήμερα στη μία από τις δύο πλατείες του Καΐρου από τις οποίες τους απομάκρυναν διά της βίας οι δυνάμεις ασφαλείας, έκανε γνωστό ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο οποίος μέτρησε τα πτώματα σε τρία αυτοσχέδια νεκροτομεία.

Ο απολογισμός αυτός, από την πλατεία Ραμπάα αλ-Ανταουίγια, το γενικό επιτελείο των διαδηλωτών οι οποίοι την κατέλαβαν και την ελέγχουν εδώ και ένα μήνα, δεν λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενους νεκρούς στην άλλη πλατεία που είχαν καταλάβει οι οπαδοί του Μόρσι στο Κάιρο, την πλατεία Νάχντα, ούτε αυτούς από τις συγκρούσεις που σημειώνονται στη χώρα. 


Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για περισσότερους από 2.200 νεκρούς και 10.000 τραυματίες – αριθμοί οι οποίοι είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν από ανεξάρτητες πηγές.

Εξάλλου αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας δήλωσε πως τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πόλη Σουέζ όταν οπαδοί του Μόρσι προσπάθησαν εκεί να καταλάβουν ένα κυβερνητικό κτίριο.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα τεθωρακισμένο όχημα πυρπολήθηκε στη διάρκεια της προσπάθειας να καταληφθούν τα γραφεία του επαρχιακού κυβερνήτη.

Νεκρός και βρετανός καμεραμάν

Ένας εικονολήπτης του βρετανικού τηλεοπτικού καναλιού Sky News σκοτώθηκε από σφαίρες στο Κάιρο, κατά τη διάρκεια των ταραχών που σημειώνονται σε όλη την Αίγυπτο.


Το κανάλι ανακοίνωσε ότι ο εικονολήπτης Μικ Ντιν, 61 ετών, ο οποίος εργαζόταν τα τελευταία 15 χρόνια για τον όμιλο BSkyB, αρχικά στην Ουάσινγκτον και στη συνέχεια στην Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκε το πρωί στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.


"Η απώλεια του πολυαγαπημένου συναδέλφου μας είναι αισθητή σε όλο το Sky News" τονίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθυντής του καναλιού Τζον Ράιλι, προσθέτοντας ότι "προσεύχεται για τη σύζυγο και την οικογένεια" του Ντιν.


Ο ακριβής αριθμός των θυμάτων στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται σε όλη την Αίγυπτο παραμένει αδιευκρίνιστος. 


Νωρίτερα, το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μια δική του καταμέτρηση, ανέφερε ότι οι νεκροί είναι τουλάχιστον 124, ωστόσο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Μοχάμεντ Φατάλαχ, είπε ότι στις συγκρούσεις έχουν σκοτωθεί 55 άνθρωποι. 

Σύμφωνα με την πηγή αυτή 526 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Μία εργαζόμενη σε νοσοκομείο του Καΐρου είπε ότι καταμέτρησε τις σορούς των θυμάτων που έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο και ότι είναι συνολικά 60. 


"Έχουμε 60 σορούς εδώ και αναμένουμε ότι ο απολογισμός αυτός θα αυξηθεί", είπε η νοσοκόμα Νάχλα Χαντάντ η οποία διευκρίνισε ότι τα περισσότερα θύματα είχαν πυροβοληθεί στο κεφάλι και στο στήθος.

"Ενοχλήθηκε" η Τουρκία που επίσης σκοτώνει διαδηλωτές!

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην αιγυπτιακή επαρχία Φαγιούμ, νοτίως του Καΐρου, δήλωσε νοσοκομειακός αξιωματούχος, έπειτα από μάχες σε αστυνομικά τμήματα ανάμεσα σε οπαδούς του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και τις δυνάμεις ασφαλείας.


Ο Σαάντ Κάμελ, επικεφαλής του νεκροτομείου στο γενικό νοσοκομείο του Φαγιούμ, δήλωσε πως ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από τους επτά που ήταν αρχικά.


Οπαδοί του Μόρσι επιτέθηκαν σε τουλάχιστον δύο αστυνομικά τμήματα στο Φαγιούμ και πυρπόλησαν οχήματα έξω από το ένα απ' αυτά, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. 


Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης έξω από τα γραφεία του κυβερνήτη της επαρχίας.

Στο μεταξύ, από αξιωματούχους έγινε γνωστό πως οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν το στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Ελ-Μπελτάγκι.


Ο ελ-Μπελτάγκι συνελήφθη κοντά στον καταυλισμό διαμαρτυρίας Ραμπάα αλ-Ανταουίγια στο Κάιρο μετά την επιδρομή που πραγματοποίησαν εκεί οι δυνάμεις ασφαλείας, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.


Στο μεταξύ, στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο να λάβουν αμέσως μέτρα για να σταματήσει η "σφαγή" στην Αίγυπτο, λέγοντας πως η διεθνής σιωπή άνοιξε το δρόμο για την άσκηση της βίαιης καταστολής από τις αιγυπτιακές αρχές.


"Η διεθνής κοινότητα, ιδιαίτερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ο Αραβικός Σύνδεσμος πρέπει να δράσει αμέσως για να σταματήσει αυτή η σφαγή", αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Ερντογάν.


Η Τεχεράνη καταδίκασε επίσης τη "σφαγή" που εκτιμά πως εκτυλίσσεται στην Αίγυπτο, με ανακοίνωσή της η οποία μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο FARS.


"Το Ιράν παρακολουθεί από κοντά τα πικρά γεγονότα της Αιγύπτου, κατακρίνει τις βίαιες ενέργειες, καταδικάζει τη σφαγή του πληθυσμού και προειδοποιεί για τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.


"Η προσέγγιση αυτή ενισχύει την πιθανότητα ενός εμφυλίου πολέμου στη μεγάλη ισλαμική χώρα της Αιγύπτου", υπογραμμίζει το υπουργείο, το οποίο καλεί "όλα τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση" ενθαρρύνοντας "τον εθνικό διάλογο και τη δημοκρατική διαδικασία" για να μπει τέλος στην κρίση.


Το Ιράν και η Αίγυπτος δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις εδώ και περισσότερο από 30 χρόνια εξαιτίας της ειρηνευτικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί ανάμεσα στην Αίγυπτο και το Ισραήλ.


 Η ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ δεν επέτρεψε την αποκατάσταση των σχέσεων αυτών.

Το Κατάρ, βασικός υποστηρικτής των Αδελφών Μουσουλμάνων, κατήγγειλε επίσης έντονα την επέμβαση της αιγυπτιακής αστυνομίας εναντίον των οπαδών του Μόρσι.


"Το Κατάρ καταγγέλλει κατηγορηματικά τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών  που στοίχισε τη ζωή σε αριθμό άοπλων αθώων", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ.


Εξάλλου ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Καρλ Μπιλτ καταδίκασε επίσης σήμερα τα βίαια επεισόδια στην Αίγυπτο εκτιμώντας πως "η κύρια ευθύνη" ανήκει στο καθεστώς.
"Καταδικάζω τους σκοτωμούς και τη βία στην Αίγυπτο. 


Η κύρια ευθύνη ανήκει στις δυνάμεις του καθεστώτος. Εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί μια πολιτική διαδικασία", έγραψε ο Μπιλτ στο Twitter.

"Παρακολουθούμε την κατάσταση με άκρα ανησυχία. Είναι ολοένα και πιο φανερό πως το πάνω χέρι το έχουν οι δυνάμεις αυτών που θέλουν να φτάσουν στα άκρα", πρόσθεσε ακόμη ο σουηδός υπουργός μιλώντας στο δημόσιο ραδιοσταθμό SR.


"Η μόνη λύση είναι οι παρατάξεις να κάνουν ένα βήμα προς τα πίσω για να απομακρυνθούν από τον γκρεμό και να αρχίσουν το διάλογο", τόνισε.


Στο Λονδίνο, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε "τη χρήση βίας για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις" των οπαδών του Μόρσι και κάλεσε "τις δυνάμεις ασφαλείας να δράσουν με αυτοσυγκράτηση". 


"Καταδικάζω τη χρήση βίας για να διαλυθούν οι διαδηλώσεις και καλώ τις δυνάμεις ασφαλείας να δράσουν με αυτοσυγκράτηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ, ο οποίος δηλώνει "βαθιά ανήσυχος από την κλιμάκωση της βίας στην Αίγυπτο".   

Στην Αίγυπτο ο εμφύλιος έχει ξεκινήσει. Οι φωτογραφίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters είναι συγκλονιστικές.

Σε 17 ανήλθαν οι νεκροί στα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αίγυπτο, την ώρα που οι υποστηρικτές του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι διαμαρτύρονταν για την ανατροπή του από τον στρατό, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στοιχεία του υπουργείου Υγείας.


Η κρατική τηλεόραση δεν διευκρίνισε περαιτέρω.
Στο μεταξύ εκπρόσωπος των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός θα επέμβει για να δώσει τέλος στις συγκρούσεις που σημειώνονται απόψε κοντά στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπολιτευόμενους στον Μόρσι.


"Δεν θα πάρουμε το μέρος κάποιου. Η αποστολή μας είναι να προστατεύσουμε τη ζωή των διαδηλωτών", δήλωσε ο συνταγματάρχης Άχμεντ Άλι. "Ο στρατός θα επέμβει για να χωρίσει" τις δύο αντίπαλες πλευρές, πρόσθεσε.


Ένοπλοι υποστηρικτές του προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανατράπηκε από τον στρατό, επιτέθηκαν χθες το βράδυ στο κυβερνείο του Βορείου Σινά, στην πόλη Ελ Αρίς, όπου ύψωσαν την σημαία τους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.


Οι οπλισμένοι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στο κτίριο, το οποίο είχαν εγκαταλείψει οι δυνάμεις της ασφάλειας έπειτα από ανταλλαγές πυροβολισμών, διευκρίνισε ο ανταποκριτής.


Παράλληλα ο στρατός της Αιγύπτου διέψευσε την πληροφορία που είχε μεταδώσει χθες η κρατική τηλεόραση ότι επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στο Βόρειο Σινά, στην μεθόριο με το Ισραήλ και την Λωρίδα της Γάζας.


"Δεν εκδόθηκε καμία τέτοια απόφαση", δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού στο Ρόιτερς όταν ερωτήθηκε σχετικά με την πληροφορία που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ότι επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στις πόλεις Σέιχ Ζουέιντ και Ράφα.




Ο αναπληρωτής ηγέτης του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και πρώην προεδρικός υποψήφιος Κχαϊράτ αλ-Σατέρ, συνελήφθη από τις αιγυπτιακές αρχές, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, του κόμματος των ισλαμιστών και αναμετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.


Οι πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ο Σατέρ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας που θεωρείται ως η κύρια μορφή της πολιτικής στρατηγικής του κινήματος, συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής προς το Σάββατο με την υποψία της υποκίνησης σε βία. Μεταξύ των πιο γνωστών προσωπικοτήτων της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Σατέρ συνελήφθη στο διαμέρισμά του στο προάστιο Νασρ Σίτι στα ανατολικά του Καΐρου.


Ο Σατέρ αρχικά ήταν ο εκλεκτός του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας για την προεδρία της Αιγύπτου, αλλά του απαγορεύτηκε η υποψηφιότητα λόγω μιας παλαιότερης ποινικής καταδίκης και τη θέση του πήρε τελικά ο Μοχάμεντ Μόρσι.




Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 200 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο στην Αλεξάνδρεια, στα βόρεια της Αιγύπτου, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.


Ένας υπάλληλος των υπηρεσιών υγείας, στο αιγυπτιακό λιμάνι της Μεσογείου, ανέφερε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε σφαίρες από πραγματικά πυρά.


Οι ισλαμιστές, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, ζήτησαν από τους οπαδούς τους, τη συνέχιση των κινητοποιήσεων στην Αίγυπτο, όπου τις τελευταίες ώρες από συγκρούσεις οπαδών και αντιπάλων του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 25 άνθρωποι.


«Το κόμμα χαιρετίζει τα εκατομμύρια των Αιγυπτίων που κινητοποιούνται σε όλες τις επαρχίες της χώρας, με τεράστιες ειρηνικές διαδηλώσεις για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο βίαιο στρατιωτικό πραξικόπημα και την επιθυμία τους για την επιστροφή του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στα συνταγματικά του καθήκοντα », αναφέρεται σε δήλωση του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (PLJ), της πολιτικής πτέρυγας του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από όπου προέρχεται ο Μοχάμεντ Μόρσι.


«Το κόμμα λέει ότι όλα τα μέλη και οι υποστηρικτές, να βγουν στις πλατείες της Αιγύπτου, έως ότου ο πρόεδρος αποκατασταθεί», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του πολιτικού σκέλους των ισλαμιστών.


Δεδομένου ότι η ένταση στις πόλεις της Αιγύπτου είναι σε ακραία σημεία, καθώς σημειώνονται αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του Μοχάμεντ Μόρσι, το PLJ ζήτησε οι διαδηλώσεις να έχουν «ειρηνική» μορφή και οι υποστηρικτές του « να μην καταφύγουν στη βία».


Καταδικάζουν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν αργά χθες τις αιματηρές συγκρούσεις στην Αίγυπτο και ζήτησαν επιμόνως από την ηγεσία της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του στρατού, να φροντίσει ώστε να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή 25 ανθρώπων στη χώρα.


Είκοσι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων οι 19 στο περιθώριο των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν χθες, Παρασκευή, υπέρ του αποπεμφθέντος από τον στρατό Μοχάμεντ Μόρσι.


"Καταδικάζουμε τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Παρασκευή στην Αίγυπτο. 


Απευθύνουμε έκκληση σε όλους υπευθύνους στην Αίγυπτο να καταδικάσουν τη χρήση της βίας και να αποτρέψουν τυχόν νέες βιαιότητες των υποστηρικτών τους", δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζεν Πσάκι.

Οι ΗΠΑ "αναμένουν οι στρατιωτικοί να εγγυηθούν τον σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των Αιγυπτίων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ειρηνικής συγκέντρωσης και καλούν όλους τους διαδηλωτές να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους ειρηνικά", πρόσθεσε η Πσάκι.


"Ο αιγυπτιακός λαός πρέπει να συναθροίζεται για να επιλύει τις διαφορές του ειρηνικά, χωρίς προσφυγή στη βία ή στη χρήση βίας", πρόσθεσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής διπλωματίας.


Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν αμηχανία στην Ουάσινγκτον η οποία ενώ δεν επιθυμεί να καταδικάσει αυτό που μπορεί να θεωρείται πραξικόπημα, αναγνωρίζει ότι ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος εξελέγη δημοκρατικά, απέτυχε να σχηματίσει την κατάλληλη κυβέρνηση για τη χώρα. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news