Home » , , , » Αποχώρησαν από τη Συρία οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

Αποχώρησαν από τη Συρία οι επιθεωρητές του ΟΗΕ

 Αποχώρησαν από τη Συρία οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, μετά και την ολοκλήρωση της έρευνάς τους σχετικά με το αν πραγματοποιήθηκε ή όχι η επίθεση με χημικά όπλα στα περίχωρα της Δαμασκού.




Οι επιθεωρητές έφτασαν το πρωί στο Λίβανο και λίγο μετά εθεάθησαν να φθάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού. Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες η ομάδα των ειδικών έφυγε νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο όπου διέμενε στη Δαμασκό, διέσχισε οδικώς τα σύνορα και εισήλθε στον Λίβανο.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η ύπατη αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό Άνγκελα Κάνε, η οποία συνόδευε τους ειδικούς στη Συρία, αναμένεται να ενημερώσει το γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν στη Νέα Υόρκη για τα πεπραγμένα της ερευνητικής ομάδας.


Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια συνάντησής του χθες στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους της Βρετανίας, της Κίνας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο γ.γ. του ΟΗΕ ενημέρωσε ότι μπορεί να απαιτηθούν δύο εβδομάδες ή και περισσότερο, για να υπάρξουν τα τελικά αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων που ελήφθησαν από τον τόπο της καταγγελθείσας επίθεσης.


Από την πλευρά τους πάντως οι Αμερικανοί δείχνουν να ανυπομονούν, καθώς χθες βράδυ ο αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι δήλωσε ότι ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για πιθανά χτυπήματα είναι δυνατόν να ανοίξει από σήμερα, μετά την αποχώρηση των ειδικών του ΟΗΕ από τη Συρία.

http://www.koutipandoras.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news