Home » , , » Ο πύρινος εφιάλτης απειλεί τα περίχωρα της Λιβαδειάς

Ο πύρινος εφιάλτης απειλεί τα περίχωρα της Λιβαδειάς

 

Μαίνεται η πυρκαγιά κοντά στη Λιβαδειά και παρόλο που υπάρχει μια μικρή ύφεση στην ένταση των ανέμων, πριν από λίγο οι φλόγες πέρασαν μέσα από τις αυλές των πρώτων σπιτιών στην Χαιρώνεια και σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή «έχουν καεί στάνες κτηνοτρόφων όπως επίσης έχουν παραδοθεί στις φλόγες και τέσσερα σπίτια».
Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς με αναπνευστικά προβλήματα ενώ πριν από λίγο εκκενώθηκε το γηροκομείο της Μητρόπολης που βρίσκεται στο Πέρα Χωριό της Λιβαδειάς, στις παρυφές της πόλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του νοσοκομείου Κώστα Γκιζίμη «η φωτιά κύκλωσε το γηροκομείο και δόθηκε εντολή και εκκενώθηκε. Όλοι οι φιλοξενούμενοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα. Η εκκένωση του γηροκομείου τελείωσε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και όλοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή αστυνομικές δυνάμεις είναι συγκεντρωμένες στα χωριά Τσουκαλάδες και Πέρα Χωριό και περιμένουν να εκτιμήσουν την κατάσταση πριν δώσουν εντολή για εκκένωση των χωριών. Κάτοικοι των χωριών ωστόσο έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Το μέτωπο ξεπερνά τα 6 χιλιόμετρα και κυριολεκτικά βρίσκεται στις παρυφές της πόλης της Λιβαδειάς. Ήδη έχουν μεταφερθεί στην περιοχή δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα, το σύνολο του εξοπλισμού των δήμων της περιοχής όπως επίσης και της Περιφέρειας και εθελοντικές ομάδες που προσπαθούν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news