Home » , , » Μακελειό στην Ουάσινγκτον με 13 νεκρούς και 8 τραυματίες

Μακελειό στην Ουάσινγκτον με 13 νεκρούς και 8 τραυματίες


Πυροβολισμοί με 13 νεκρούς και οκτώ τραυματίες στο Κέντρο Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσινγκτον. Ένα από τα θύματα είναι άνδρας της αστυνομίας και ακόμα ένα, άνδρας της ομάδας security της βάσης. Τα υπόλοιπα θύματα είναι εργαζόμενοι. 
Πληροφορίες για έναν νεκρό δράστη που φέρεται να ήταν υπάλληλος του Ναυτικού.

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ μέσα σε κτίριο Διοικητηρίου - Naval Sea Systems Command Headquarters (NAVSEA) του Κέντρου Πολεμικού Ναυτικού, όπως επιβεβαίωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Anthony Clay. Πρόκειται για το μεγαλύτερο από τα πέντε Διοικητήρια της Βάσης.

Τα θύματα μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας ήταν 12 αλλά ένας ακόμα άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματα του και απεβίωσε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας, οι δράστες ήταν τρεις. Ο ένας πυροβολήθηκε, ο δεύτερος εγκλωβίστηκε μέσα στο κτίριο και ο τρίτος κρύβεται στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον Κάθι Λένιερ, "η μεγαλύτερη ανησυχία μας αυτή τη στιγμή είναι ότι μάλλον υπάρχουν δύο ακόμη δράστες που δεν έχουμε εντοπίσει σε αυτό το στάδιο".

Όσο για το δράστη ο οποίος έχει πυροβοληθεί, πρόκειται για εργαζόμενο στη βάση, του οποίου το εργασιακό καθεστώς άλλαξε πρόσφατα. Είχε τουφέκι και σφαίρες ενώ το όνομα του, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, είναι Ααρόν Αλέξις, 34 ετών και κατάγονταν από το Τέξας.Το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας). 

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν τον αριθμό των θυμάτων.

Ένα από τα θύματα σώθηκε από ελικόπτερο της αστυνομίας που τον παρέλαβε από την ταράτσα του κτιρίου. Ο ένας από τους τρεις δράστες χτυπήθηκε από πυρά των ανδρών της αστυνομίας. 

Η Αστυνομία και το FBI αναζητούν τους δράστες ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί. Ένας ύποπτος κρυβόταν για αρκετή ώρα μέσα στο κτίριο.

Η πληροφορία για τους 12 νεκρούς διασταυρώθηκε και κοινοποιήθηκε από τον δήμαρχο της αμερικανικής πρωτεύουσας Βίνσεντ Γκρέι, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. 

Το κίνητρο του δράστη ή των δραστών παραμένει αδιευκρίνιστο. Λίγο μετά τους πυροβολισμούς, από τα μεγάφωνα ειδοποιήθηκαν οι υπάλληλοι να αναζητήσουν ασφαλή σημεία και λίγο αργότερα, τους δόθηκε η οδηγία να κατευθυνθούν προς την κεντρική πύλη του συγκροτήματος. 

Κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού. Αντίθετα, τα αεροπλάνα με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά από τη συνοικία Νέιβι Γιαρντ, μπορούν να προσγειωθούν κανονικά.
Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσαν ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ενημερώνεται διαρκώς για το περιστατικό, ενώ κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των ανθρώπων που βρίσκονται στο σημείο.

Το 2009 ένας ψυχίατρος του αμερικανικού στρατού, ο ταγματάρχης Νιντάλ Χάσαν, άνοιξε πυρ εναντίον στρατιωτών στη βάση Φορτ Χουντ του Τέξας, σκοτώνοντας 13 άτομα. Ο Χάσαν, ο οποίος θεωρήθηκε «μοναχικός λύκος» που εμπνεύστηκε την πράξη του από την Αλ Κάιντα, καταδικάστηκε στα τέλη Αυγούστου στην εσχάτη των ποινών.



Θρίλερ για τον εντοπισμό των δραστών
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες φορούσαν φόρμες παραλλαγής και γι' αυτό ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος, καθώς πρόκειται για στρατιωτική βάση. Δίπλα από τον νεκρό δράστη, εντοπίστηκε η ταυτότητα υπαλλήλου του Ναυτικού. Ο υπάλληλος ανακρίνεται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο ένας ύποπτος είχε ταμπουρωθεί σε μπαλκόνι ορόφου του κτιρίου και πυροβολούσε αδιακρίτως προς πάσα κατεύθυνση. Εργαζόμενοι  ανέφεραν στη Washington Post ότι άκουσαν τους συναγερμούς να χτυπάνε στα κτίρια αλλά νόμιζαν ότι επρόκειτο για άσκηση.

Στη συνέχεια έλαβαν email και τηλεφωνήματα που τους ειδοποιούσαν να απομακρυνθούν από τα γραφεία τους. Πολλοί ακούγοντας τους πυροβολισμούς, κλειδώθηκαν σε γραφεία και ντουλάπες μέχρι να επέμβει το FBI.

Το Ναυτικό ανακοίνωσε ότι μέσα στη Βάση εργάζονται τουλάχιστον 3.000. Οι πρώτες αναφορές έκαναν λόγο για πάνω από 12 άτομα που έχουν δεχθεί πυροβολισμούς. Ανάμεσα τους και αστυνομικοί.

Οι πληροφορίες ήταν από την αρχή συγκεχυμένες καθώς σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές τα άτομα που άνοιξαν πυρ ήταν συνολικά δύο.

Κλειστά θα παραμείνουν έξι σχολεία για λόγους ασφαλείας.
 
Σε δηλώσεις της, η εκπρόσωπος του Washington Hospital Center ανέφερε ότι 1 αστυνομικός και 2 πολίτες είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Μία από τις γυναίκες είναι τραυματισμένη στον ώμο και η άλλη στο κεφάλι και το χέρι, ενώ ο αστυνομικός βρίσκεται ακόμη στο χειρουργείο.

 http://news247.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news