Home » , , , » Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε στην Αμφιάλη - Χρυσή Αυγή: «Ουδεμία σχέση με το φονικό στο Κερατσίνι»

Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε στην Αμφιάλη - Χρυσή Αυγή: «Ουδεμία σχέση με το φονικό στο Κερατσίνι»



Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το θύμα, o Παύλος Φύσσας, ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.




Η Αστυνομία έσπευσε αμέσως να ερευνήσει την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων. Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε και στη συνέχεια συνέλαβε άτομο 45 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι. Ο 45χρονος ομολόγησε την πράξη του και παραδέχθηκε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή, όπως προκύπτει και από μαρτυρικές καταθέσεις. 


Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν από την ΕΛ.ΑΣ. στις 12 το μεσημέρι. 

Από την Αστυνομία καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση του 34χρονου.


Κατά τις 10 το πρωί κλιμάκια της ΕΛ.Α.Σ διεξήγαγαν έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Μεσογείων και σταθμό Λαρίσης. 


Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στα νέα και στα παλαιά γραφεία της ΧΑ έγιναν παρουσία εισαγγελέα και υπό την παρουσία των βουλευτών της ΧΑ Χρήστου Παππά και Ηλία Παναγιώταρου. 


 

Το χρονικό του φονικού

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού στο Τσάμπιον Λιγκ και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε.


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π. Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. 


Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα και τότε του επιτέθηκαν.

Ο 34χρονος μουσικός Παύλος Φύσσας που μαχαιρώθηκε από 45χρονο ακροδεξιό

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 34χρονος μαχαιρώθηκε στο στήθος. Μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών.


Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποδείξει στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που είχαν φτάσει στο σημείο της συμπλοκής τον άνθρωπο που τον μαχαίρωσε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο της συμπλοκής.


Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης.


Το φονικό στην Αμφιάλη σημειώνεται λίγα μόλις 24ωρα μετά την επίθεση που είχαν δεχθεί μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα από χρυσαυγίτες με συνέπεια να τραυματιστούν οκτώ άτομα.


Η Χρυσή Αυγή πάντως, έσπευσε να τονίσει ότι δεν έχει σχέση με τη δολοφονία του 34χρονου αριστερού. 




Διαψεύδει κατηγορηματικά η Χρυσή Αυγή τα περί εμπλοκής μελών της στο φονικό στο Κερατσίνι και προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη εναντίον όσων «την εμπλέκουν καθ' οιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα», κάνοντας λόγο για «άθλιους συκοφάντες»

H ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει απερίφραστα το έγκλημα στο Κερατσίνι και διαψεύδει κατηγορηματικά τους άθλιους συκοφάντες που την εμπλέκουν καθ' οινοδήποτε τρόπο σε αυτό.


Είναι άθλιοι και αχρείοι όχι μόνο για τα ασύστολα ψεύδη και τις συκοφαντίες τους, αλλά και γιατί εκμεταλλεύονται ένα γεγονός τραγικό για να πολιτικολογήσουν, να πάρουν ψήφους και να διχάσουν την ελληνική κοινωνία. 

Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη στην οποία θα κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι οι ψεύτες και επαγγελματίες υβριστές μας, αλλά και όσοι κακόβουλα αναπαράγουν τις αθλιότητές τους».

Νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ότι η Χρυσή Αυγή «ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με αυτό το θλιβερό συμβάν».


«Πάνε κάποια υποκείμενα και μας κατηγορούν και δημιουργούν κλίμα πόλωσης και πολέμου», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε ότι «προφανώς το έγκλημα αυτό δεν είχε πολιτικά κίνητρα».


Αργότερα ο βουλευτής του κόμματος Χρήστος Παππάς έκανε λόγο για προβοκάτσια.


ΤΑ ΝΕΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news