Home » , , , » ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!



 Ειδικές νομοθετικές διατάξεις προωθεί άρον-άρον το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, προσπαθώντας να ανακόψει το δημιουργούμενο κύμα φυγής μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων από το ΧΑ και μεταφοράς της έδρας τους στο εξωτερικό. 

 Με μια πρώτη "φωτογραφική" τροπολογία επιχειρεί να κλείσει την "έξοδο" στην Βιοχάλκο, την εταρία χόλντινγκ του μεγαλύτερου ελληνικού βιομηχανισκού συγκροτήματος, η οποία έχει  αποφασίσει να μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο Euronext, συγχωνευόμενη με την εκεί θυγατρική της.

Με τη διάταξη αυτή θα κλείσει η "πόρτα εξόδου" και για άλλες εισηγμένες επιχειρήσεις που σκοπεύουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της 3Ε Coca-Cola και της Βιοχάλκο, προκειμένου να εξασφαλίσουν καλύτερη πρόσβαση σε πηγές κεφαλαίων και να επιτύχουν υψηλότερη αποτίμηση και μεγαλύτερη εμπορευσιμότητα των μετοχών τους σε ευρωπαϊκά χρηατιστήρια.

Στην ειδική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε  στη Βουλή, προβλέπεται ότι μια εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μπορεί να απορροφηθεί από άλλη του εξωτερικού με αντάλλαγμα μετοχές, μόνον εφ' όσον αυτή η συγχώνευση εγκριθεί με πλειοψηφία 95% στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της. 

Μέχρι τώρα απαιτούνταν πλειοψηφία 90% για να διαγραφεί η εταιρία από το ΧΑ και καταστατική πλειοψηφία (66,67%) για να απορροφηθεί από εδρεύουσα στο εξωτερικό, η οποία θα προσφέρει δικές της εισηγμένες μετοχές στους μετόχους της απορροφούμενης. 

Με τη νέα διάταξη θεσπίζεται προϋπόθεση που δυσχεραίνει όχι μόνον τη διαγραφή από το ΧΑ, αλλά και την εισαγωγή σε ξένο χρηματιστήριο, μέσω συγχώνευσης-απορρόφησης.

Πρακτικά, ο  μεγαλομέτοχος που θέλει να βγάλει την εταιρία του από το ΧΑ και να την εισάγει σε ξένο χρηματιστήριο μέσω "οχήματος", πρέπει να συγκεντρώσει το 95% των μετοχών, ή να έχει τη συναίνεση μετόχων που διαμορφώνουν αυτό το ποσοστό.

Αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο υπάρχει και αε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ το μίνιμουμ όριο που καθορίζει η κοινοτική Οδηγία είναι το 90%.
 Στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει την τροπολογία, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η πλειοψηφία 95% κρίνεται απαραίτητη και στην περίπτωση που η διαγραφή μιας εταιρείας από το χρηματιστήριο επέρχεται συνεπεία εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευση, διάσπαση ή μετατροπή), ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι οι μέτοχοι θα λάβουν μετοχές εισηγμένες ή μη εισηγμένες, καθώς η σχετική απόφαση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους μετόχους, κυρίως της μειοψηφίας, αφού έχει ως αποτέλεσμα την οριστική παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο χρηματιστήριο.

Το γεγονός αυτό έχει ουσιώδεις επιπτώσεις για τους μετόχους της, αφού στερούνται οριστικά της δυνατότητας χρηματιστηριακής εκποίησης των μετοχών τους. Συνεπώς, και προκειμένου να διασφαλίζονται επαρκώς και στην περίπτωση εταιρικού μετασχηματισμού τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας, προτείνεται να απαιτείται σε κάθε περίπτωση πλειοψηφία 95% για τη λήψη απόφασης από τη γενική συνέλευση, η οποία τελικώς θα οδηγεί στη διαγραφή της εταιρείας από το χρηματιστήριο.


http://www.sofokleousin.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news