Home » , , , , , , » ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ "Μπάζoυν από παντού" οι δικογραφίες για ΧΑ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΩΝ "Μπάζoυν από παντού" οι δικογραφίες για ΧΑ


Δικογραφίες που είναι σκέτες "εκθέσεις ιδεών" ή περιγράφουν την λειτουργία ενός πολιτικού  κόμματος στο οποίο το μόνο που δεν τους φορτώνει ο υπουργός είναι η ... απόβαση των Τούρκων στην Κύπρο!

Άλλωστε η συνεχής υπενθύμιση της περίφημης «ογκώδους» δικογραφίας στα ρεπορτάζ εντάσσεται στο ειδικό πλαίσιο των ψυχολογικών επιχειρήσεων με στόχο τον εντυπωσιαμό και πάλι της κοινής γνώμης.












Η "ογκώδη" δικογραφία Δένδια στηρίζεται ουσιαστικά σε μη κατονομαζόμενο αριθμό (2-3) «προστατευόμενων μαρτύρων» την «αξιοπιστία» των οποίων αποδέχεται πλήρως και χωρίς όρους, αφού άλλωστε για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια που θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος.
Η «έκθεση ιδεών»  ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή λέγοντας πως «η Χ.Α. πρωτοεμφανίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980-90 με τη μορφή κλειστής ολιγάριθμής ομάδας».
(σ.σ. προσέξτε την προσεκτική φρασεολογία της κλειστής και ολιγάριθμης ομάδας που παραπέμπει σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να το υποδεικνύει βέβαια. Εάν από την άλλη ήταν πολυάριθμη και ανοικτή ομάδα αυτό πιθανώς δε θα συνιστούσε πρόβλημα).
«Στη συνέχεια η ομάδα αυτή μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό».
«Από το χρόνο αυτό διαχωρίστηκε το επιχειρησιακό και το πολιτικό τμήμα της οργάνωσης με το πρώτο να αναλαμβάνει την εκτός γραφείου δράση, δηλαδή τις βίαιες επιθέσεις εναντίον όσων η οργάνωση θεωρούσε εχθρούς».
(σ.σ. Εδώ είναι πλήρης η προσπάθεια να συνδυαστεί η Χ.Α. με τη γνωστή φρασεολογία των επιχειρησιακού  και μη σκέλους που παραπέμπει πάλι σε τρομοκρατική ομάδα  χωρίς να το υποδεικνύει. Όσο για τις επιθέσεις επειδή τότε βέβαια δεν υπήρχαν παράνομοι αλλοδαποί το πόρισμα απλά αναφέρει όσους διαφωνούσαν με την οργάνωση. Συνεχίζει να την αποκαλεί οργάνωση παρά το γεγονός νωρίτερα είχε αναφέρει ότι είχε μετεξελιχθεί σε πολιτικό σχηματισμό).
Και το πόρισμα συνεχίζει την εξιστόρηση:
«Σύμφωνα με το καταστατικό της οργάνωσης, στο οποίο ρητά ορίζεται ο διαχωρισμός αυτός, η ηγετική ομάδα και των δύο τμημάτων   (σ.σ. εννοεί επιχειρησιακό και πολιτικό) ήταν η ίδια με την εξουσία, όμως, του αρχηγού να είναι απόλυτη, κατά το χιτλερικό δόγμα Φίρερ Πρίντσιπ, η προσταγή του οποίου (του αρχηγού) ακόμα και σε ήσσονος σημασίας δράσεις ήταν ιερή και αδιαπραγμάτευτη.»
(σ.σ. Αυθαίρετο συμπέρασμα παρομοιάζοντας για την δημιουργία εντυπώσεων και πάλι τον επικεφαλής της Χ.Α. με ένα δόγμα επί Γερμανίας 1933-1945, χωρίς να αναφέρει για πιο λόγο αυτό, ακόμη και στην περίπτωση που μπορεί να είναι έτσι, συνιστά εγκληματική δράση.)
-«Κατά τη χρυσή αυγή όσοι δεν ανήκουν στη "λαϊκή κοινότητα" της φυλής είναι υπάνθρωποι. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν ξένοι μετανάστες, Ρομά, όσοι διαφωνούν με τις ιδέες τους, ακόμη και άτομα με νοητικά προβλήματα. Η βία για τη Χρυσή Αυγή είναι το μήνυμα και όχι το μέσο επίτευξης των επιδιώξεών τους».
(σ.σ. Εδώ και εαν το κείμενο είναι σωστό ουσιαστικά λέει ότι η βία δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από την ΧΑ για την επιδίωξη των σκοπών της! Σε ότι αφορά την κατηγοριοποίηση των κοινωνικών ομάδων ουδέν προκύπτει από το καταστατικό του κόμματος)
-«Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της οργάνωσης είναι η στρατιωτική δομή και ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας μπορεί να επιφέρει σκληρές έως απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες. Στις προτεραιότητες της οργάνωσης είναι η στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση των μελών της η οποία λαμβάνει χώρα σε Μαλακάσα, Μάνδρα και Σαλαμίνα. Για τις ανάγκες της οργάνωσης χρησιμοποιούνται διάφορα όπλα τα οποία πιθανότατα φυλάσσονται σε αποθηκευτικούς χώρους σε άγνωστες τοποθεσίες»
(σ.σ. Εδώ τα στοιχεία του Δένδια "μιλάνε από μόνα τους":  Εικάζει ότι υπάρχουν πιθανότατα κρυμμένα όπλα σε αποθηκευτικούς χώρους και σε Άγνωστες τοποθεσίες! Που είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταδείξουν τις τοποθεσίες αυτές; Και αν ήταν τόσο εμπλεκόμενοι με την Χ.Α πως δεν τις ήξεραν; Με τέτοιου είδους αυθαίρετες υποθέσεις στοιχειοθετείται κατηγορητήριο; Τα δε σε ότι αφορά περί  τύπου  στρατιωτικής πειθαρχίας και εκπαιδεύσεως που να ομοιάζει με στρατιωτική πότε αποτέλεσαν έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα; Όσο για τις «απάνθρωπες και εξευτελιστικές συνέπειες» πότε έγινε καταγγελία στην Αστυνομία από το 1980 μέχρι σήμερα για κακοποιήσεις  πρώην μελών της Χ.Α; )
-«Η στελέχωση των αποκαλούμενων "ταγμάτων εφόδων" γίνεται από άτομα που έχουν ιδιαίτερα σκληρές συνθήκες και η εκπαίδευσή τους προσιδιάζει με αυτή των ενόπλων δυνάμεων»
(σ.σ. Αποκαλούμενων "ταγμάτων εφόδων"  από ποιους ; από τους δημοσιογράφους; Είναι στοιχείο δικαστικής έρευνας αυτό;)
«Οι εντολές διαβιβάζονται από τον αρχηγό και στη συνέχεια στον κατώτερο στην ιεραρχία μέχρι και την τελική υλοποίησή τους»
(σ.σ. Συνήθως οι εντολές σε ιεραρχικά δομημένα πολιτικά κόμματα έτσι διαβιβάζονται; Συνιστούν τα πολιτικά κόμματα εγκληματικές οργανώσεις; Ο αρχηγός για παράδειγμα της Ν.Δ που διαβιβάζει τις εντολές του; Στον ανώτερό του; Προφανώς όχι γιατί δεν υπάρχει ανώτερος. Στον κατώτερο στην ιεραρχία τις διαβιβάζει μέχρι και την τελική υλοποίησή τους. Συνιστά αυτό εγκληματική πράξη;).
-«Το μένος κατά των μεταναστών δεν είναι το ίδιο αδιάκριτο έναντι αυτής της κατηγορίας των προσώπων αφού σε πολλές περιπτώσεις αναθέτουν την πώληση στους τελευταίους διαφόρων ειδών και λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των κερδών εξασφαλίζοντας στους ανθρώπους αυτούς την ασφάλεια που έχουν ανάγκη»
(σ.σ. Καταρχάς υπάρχουν «παράνομοι αλλοδαποί», καθώς μετανάστες  και με την νομική έννοια του όρου  δεν υπάρχουν επειδή η χώρα δεν υποδέχεται οικονομικούς μετανάστες βάσει συντεταγμένης διαδικασίας (βλ. Γερμανία, ΗΠΑ, Αυστραλία κ.α.). Που υπάρχουν μάρτυρες για τα ανωτέρω; Θα ... βρεθούν εν καιρώ! )
Όπως αναφέρεται στον Τύπο στην..  ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της ΧΑ περιλαμβάνεται μαρτυρία που φέρεται να ανήκει σε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην οποία γίνεται λόγος για έναν νεαρό Αλβανό ο οποίος δρούσε ως στρατολόγος της Χρυσής Αυγής και στρατολογούσε παιδιά στην οργάνωση ηλικίας 14 έως 17 ετών.
(σ.σ. Δηλαδή  ολόκληρο το πόρισμα στηρίζεται σε μια μαρτυρία για κάποιον… Αλβανό ο οποίος στρατολογούσε παιδιά! )
Τέλος αναφέρεται η ύπαρξη τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ ηγετικών στελεχών της οργάνωσης λίγο με την αποτρόπαια δολοφονία του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα. Εάν αυτό είναι εγκληματική πράξη, τότε την ίδια εγκληματική πράξη θα πρέπει να αναζητήσουμε και σε όλα τα άλλα κόμματα να διαπιστωθεί πόσες τηλεφωνικές συνομιλίες έγιναν μεταξύ ηγετικών στελεχών  τους λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα).
Είναι αδύνατο να ασχοληθούμε άλλο με ένα πόρισμα «έκθεση ιδεών» και ιστορικού βιβλίου για τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας από τη μεταπολίτευση και μετά. Με τέτοιες κατηγορίες η υπόθεση είναι πολύ δύσκολο να σταθεί στα δικαστήρια.  

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news