Home » , , , , » Η κλιματική αλλαγή φέρνει πέτρες στα νεφρά

Η κλιματική αλλαγή φέρνει πέτρες στα νεφρά

Μια απρόσμενη  επίπτωση κλιματική αλλαγή αναδεικνύει  με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα η οποία αναφέρει οτι συχνότερα θα εμφανίζουν πέτρες στα νεφρά όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός οι άνθρωποι όλων των ηλικιών, λόγω αυξημένης αφυδάτωσης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσο η κλιματική αλλαγή ανεβάζει το θερμόμετρο στη Γη, τόσο συχνότερα τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικοι, θα εμφανίζουν πέτρες στα νεφρά.


Η έρευνα έδειξε ότι όσο διαχρονικά αυξάνεται στις πόλεις η μέση ημερήσια θερμοκρασία, κυρίως λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόσο αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών που ζητούν θεραπεία για πέτρες στα νεφρά.


Μετά από μια μέρα καύσωνα, η εισαγωγή σε νοσοκομείο για πέτρα στα νεφρά κορυφώνεται μέσα στο επόμενο τριήμερο, ενώ τα περιστατικά παραμένουν αυξημένα έως 20 μέρες μετά.


Η μελέτη έδειξε ότι όσες πιο πολλές «καυτές» μέρες μέσα στο έτος έχει μια πόλη ή περιοχή, αυξάνονται περισσότερο τα σχετικά ιατρικά περιστατικά από ό,τι αν έχει μια υψηλότερη μέση ετήσια θερμοκρασία.


Οι υψηλότερες θερμοκρασίες ευνοούν την αφυδάτωση, η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη συγκέντρωση ασβεστίου, φωσφόρου και άλλων μετάλλων στα ούρα, με συνέπεια να σχηματίζονται πέτρες στα νεφρά. Όσο λιγότερα υγρά πίνει κανείς, τόσο εντείνεται το πρόβλημα.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news