Home » , , , , » Έκκληση των Γιατρών χωρίς Σύνορα για την αιματοχυσία στη Γάζα

Έκκληση των Γιατρών χωρίς Σύνορα για την αιματοχυσία στη Γάζα

Οι 10 βομβιστικές επιθέσεις την ώρα, κατά μέσο όρο, καθιστούν πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να συνεχίσουν τις ιατρικές δραστηριότητές τους καθώς και να μετακινούνται προκειμένου να αξιολογήσουν τις περιοχές με τις πλέον επείγουσες ανάγκες

Η ένταση των βομβαρδισμών της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «Προστατευμένη Παρυφή» (Protective Edge) καθιστά την μετακίνηση στη Γάζα εξαιρετικά επικίνδυνη για τον πληθυσμό αλλά και τις ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF). Μέχρι σήμερα, τα νοσοκομεία στη Γάζα καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν την εισροή των τραυματιών.  Ωστόσο, η κλιμάκωση της κρίσης είναι επιβαρυντική για το ήδη εύθραυστο σύστημα υγείας, το οποίο έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τις χρόνιες ελλείψεις και τις διαρθρωτικές αδυναμίες.

Οι 10 βομβιστικές επιθέσεις την ώρα, κατά μέσο όρο, καθιστούν πρακτικά αδύνατο για τις ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα να συνεχίσουν τις ιατρικές δραστηριότητές τους καθώς και να μετακινούνται προκειμένου να αξιολογήσουν τις περιοχές με τις πλέον επείγουσες ανάγκες. Σε δύο μόνο ημέρες υπήρξαν περισσότερες επιθέσεις από όλες όσες πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των οκτώ ημερών της στρατιωτικής επιχείρησης «Πυλώνας Άμυνας» το 2012.

«Οι πύραυλοι που εκτοξεύονται από τη Γάζα μπορούν να φτάσουν σε περιοχές όπως το Τελ Αβίβ, τη Χάιφα και την Ιερουσαλήμ και αποτελούν υπαρκτή απειλή για τον πληθυσμό του Ισραήλ» δηλώνει ο Tommaso Fabbir, επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα κατεχόμενα εδάφη. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι στην Ισραηλινή πλευρά.

Στη Γάζα,  οι υγειονομικές Αρχές έχουν αναφέρει περισσότερους από 80 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων τριάντα γυναικών και παιδιών, και περισσότερους από 600 τραυματίες. Την Πέμπτη το βράδυ, οκτώ άτομα μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό σε σπίτι.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Γάζα

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται στη Γάζα για περισσότερα από δέκα χρόνια. Η κλινική των MSF στην πόλη της Γάζας ειδικεύεται στη μετεγχειρητική φροντίδα (αλλαγές επιδέσμων και φυσιοθεραπεία) ιδίως για τους ασθενείς με εγκαύματα. Στο νοσοκομείο Νασέρ στην πόλη Χαν Γιουνίς, νότια της Γάζα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα οργανώνουν την εκπαίδευση ομάδων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που εργάζονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και παρέχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση για χειρουργικές επεμβάσεις με το χέρι. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν σε ετοιμότητα δύο χειρουργικές ομάδες για να εισέλθουν στη Γάζα και να βοηθήσουν το παλαιστινιακό προσωπικό του νοσοκομείου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news