Home » » ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΣΑΜΟΥΡΚΑ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ DR. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΣΑΜΟΥΡΚΑ Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ DR. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 17-07-2014
LIVE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ "ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ" ΣΑΜΟΥΡΚΑ "Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ" Δ/ΝΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ 
DR. ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ 
"ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ" 
1) www.radioroumelinews.blogspot.gr
2) www.radioroumelinews.caster.fm
Μια εκπομπή ελεύθερου σχολιασμού για όλα όσα μάς καίνε.
Αν αγαπάτε το αληθινό ραδιόφωνο ,αν βαρεθήκατε να ακούτε συνέχεια τα ίδια...
Aν το ραδιόφωνο για σας,σημαίνει ενημέρωση, επικοινωνία, διασκέδαση και κυρίως σεβασμός στον ακροατή.. τότε.. ελάτε στην όμορφη παρέα μας..!
Kάθε βράδυ, το ταξίδι... ξεκινά στις 22:00 συντονιστείτε..!!!

Δεύτερα έως Παρασκευή στο Radio Roumeli News fm 98.00 Λαμία .
Eσωτερική παραγωγή - επιμέλεια παρουσίαση Νίκος Σαμούρκας
Γραμμή επικοινωνίας 6975675005
e-mail rumelifm@otenet.gr


Επί σειράν ετών γιατρός του δημοσίου, μέλος της οργάνωσης «Γιατροί της Ειρήνης», πολιτικό όν όπως ο ίδιος αναφέρει στην Ντίνα Καραμάνου, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι ένας «ακτιβιστής του  ΕΣΥ».


Επί σειράν ετών γιατρός του δημοσίου, μέλος της οργάνωσης «Γιατροί της Ειρήνης», πολιτικό όν όπως ο ίδιος αναφέρει στην Ντίνα Καραμάνου, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι ένας «ακτιβιστής του  ΕΣΥ».





Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Επί σειράν ετών γιατρός του δημοσίου, μέλος της οργάνωσης «Γιατροί της Ειρήνης», πολιτικό όν όπως ο ίδιος λέει, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είναι ένας «ακτιβιστής του  ΕΣΥ». Αρνείται να συστήσει ιδιωτικό ιατρείο. 


Στηλιτεύει τα κακώς κείμενα της δημόσιας υγείας-ήταν από τους πρώτους που τόνισαν ότι η «επιδημία» της γρίπης ήταν ένα κόλπο των φαρμακευτικών εταιρειών-, ταξιδεύει σε εμπόλεμες περιοχές και σε χώρες χτυπημένες από φυσικές καταστροφές μεταφέροντας φαρμακευτικό υλικό, πολλές φορές με δικά του έξοδα. 

Δεν είναι όμως από εκείνους που «πετάνε στα σύννεφα». Αποδείχτηκε πολύ καλός τεχνοκράτης κατά τη θητεία του ως διοικητής στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας. Κατά κοινή ομολογία επιτυχημένος μάνατζερ· 

κατάφερε να μιλούν όλοι για τις ικανότητες και την τιμιότητά του. 

Όλα αυτά τα κάνει ένας άνθρωπος ο οποίος φιλοδοξεί να μπει στη Βουλή, ενώ δεν κρύβει και τις βλέψεις του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Τον συναντήσαμε λίγες ώρες αφότου είχε επιστρέψει από την Αϊτή.






- Ως γιατρός έχετε επισκεφτεί πολλές επικίνδυνες περιοχές. Εμπόλεμες ζώνες, χώρες πληγείσες από φυσικές καταστροφές. Τι έχετε αντιμετωπίσει;
«Κάθε καινούργια αποστολή είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία. Όταν πήγαμε στη Σερβία το 1999 μείναμε για 18 ώρες στην εμπόλεμη ζώνη. 
Μιλάμε για μια εποχή που η Γιουγκοσλαβία βομβαρδιζόταν από ολόκληρο τον πλανήτη. Τότε είχαμε άγνοια κινδύνου. Μεταφέραμε φαρμακευτικό υλικό σε αποκλεισμένα νοσοκομεία της Σερβίας. 
Μέναμε στο καζίνο και βομβαρδίστηκε το ψυχιατρικό νοσοκομείο σε απόσταση μικρότερη των 600 μέτρων. Καμία αποστολή από άλλη χώρα δεν πήγαινε τότε στην  Γιουγκοσλαβία. 
Δύο χρόνια αργότερα βρεθήκαμε στο Σάμαν, στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν, πριν ακόμη πέσει η κυβέρνηση των Ταλιμπάν. Το 2003 βρεθήκαμε στο Ιράκ με την Ειρήνη Αναστασοπούλου, την καλή δημοσιογράφο του Σκάϊ. 
Μεταφέραμε φάρμακα για τη λευχαιμία που είχε προκληθεί από το απεμπλουτισμένο ουράνιο. 
Οι Αμερικανοί δεν είχαν ακόμη εισβάλει, επικρατούσε χάος στην περιοχή. Βρέθηκα στην Ινδονησία μετά το Τσουνάμι, στα νησιά Πιπι. Βρήκα τότε την μικρή Μπουγιαχάρ, ένα κοριτσάκι 12 χρονών, η μοναδική που επέζησε από τους κατοίκους του νησιού. Ήμουν στο πλοίο με το οποίο προσπαθήσαμε πριν από ένα χρόνο να σπάσουμε το ισραηλινό εμπάργκο στη Γάζα, και η νύχτα έγινε μέρα αφού όλα τα Ισραηλινά πλοία βρέθηκαν κοντά μας και προσπάθησαν να μας εμποδίσουν. Όμως οι εικόνες στην Αϊτή πραγματικά με σόκαραν. Να βρίσκονται εκατοντάδες πτώματα στους δρόμους και όλοι να προσπερνούν αδιαφορώντας. Μιλάμε για τον πάτο της δυστυχίας. Μια από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, χωρίς υποδομή, στην οποία δεν έχει μείνει ούτε ένα κτίριο όρθιο. Δεν θα ξεχάσω μια νεαρή κοπέλα, που έχασε τον άνδρα και τα δυο της παιδιά και με παρακαλούσε κλαίγοντας να την πάρω από εκεί, να τη φέρω μαζί μου στην Ελλάδα».

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις υπό…διερεύνηση

-Πώς χρηματοδοτούνται όλες αυτές οι αποστολές;
«Με χρήματα από την τσέπη μας. Στους «Γιατρούς της Ειρήνης» όπου είμαι μέλος και έχουμε οργανώσει όλες αυτές τις αποστολές, υπάρχει όρος στο καταστατικό, κανένα μέλος να μην παίρνει χρήματα αν δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα  ποσά αυτά θα φτάσουν στον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν. Όλα αυτά για να αποφύγουμε οποιαδήποτε σκιά για τη διαχείριση».
- Πολύ προσεκτικοί, θα έλεγε κάποιος, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Έχετε κακές προηγούμενες εμπειρίες;


Από το ταξίδι στην Γάζα


«Δεν θα πω εγώ τίποτα κακό για καμία οργάνωση. Όμως θυμίζω ότι η «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο. Θυμίζω ότι τρόφιμα και ρούχα που προορίζονταν για το Ιράκ έμειναν σε αποθήκες στου Ρέντη. Δεν καταλογίζω πρόθεση σε κανέναν, αλλά αυτά είναι πράγματα που όλοι τα είδαμε με τα μάτια μας».

«Εκτροφείο διαφθοράς το δημόσιο νοσοκομείο»

-Θα μπορούσε κανείς να σας χαρακτηρίσει «ακτιβιστή του ΕΣΥ». Επί σειρά ετών αρνείστε να ιδιωτεύσετε ως γιατρός.
«Δεν έχω κάτι εναντίον των συναδέλφων που έχουν και ιδιωτικό ιατρείο, απλά είναι ενάντια στη δική μου φιλοσοφία. 
Κάνω απογευματινά ιατρεία εδώ, στον «Ευαγγελισμό», μου δίνει αυτό το δικαίωμα ο νόμος, όμως ιδιωτικό ιατρείο δεν θέλω και δεν πρόκειται να δημιουργήσω».
-Βλέπετε όμως συναδέλφους σας να εμπλέκονται ή να φέρονται ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλα με φαρμακευτικές εταιρείες.
«Σε μια χώρα που η διαφθορά είναι το χαρακτηριστικό, δεν υπάρχει αξιοκρατία, δεν θα μπορούσε το δημόσιο νοσοκομείο να αποτελεί εξαίρεση. Δυστυχώς το δημόσιο νοσοκομείο σήμερα είναι ένα πραγματικό εκτροφείο διαφθοράς. Προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα δεν έχει γίνει, η παραοικονομία είναι το Α και το Ω, τα νοσοκομεία δουλεύουν όχι για τις ανάγκες της περίθαλψης αλλά για τα κέρδη των προμηθευτών. 
Και ήμουν ο πρώτος που και ως διοικητής στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας τάχτηκα ενάντιος στα «γκέτο των διευθυντών». Δεν μπορεί ένας μόνο άνθρωπος που έχει οριστεί διευθυντής να αποφασίζει τις προμήθειες του κάθε νοσοκομείου».
 




«Πρέπει να σας πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου πολιτικό ον, με την έννοια που έδωσε ο Αριστοτέλης. Δεν θέλω να λαμβάνουν άλλοι, ιδιοτελείς άνθρωποι, αποφάσεις που με αφορούν».
http://www.storieumane.gr 






Γεννήθηκε στο Μελίσσι Κορινθίας και είναι γιος του αείμνηστου δάσκαλου Θεμιστοκλή Παπαχριστόπουλου καταγόμενου από το Πανόραμα του Φενεού Κορινθίας. Στο Μελίσσι τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και συνέχισε στο Κιάτο το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησε. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα. Υπηρέτησε για 30 μήνες στον Ελληνικό Στρατό κατά την περίοδο της επιστράτευσης εκ των οποίων 22 μήνες στην Βόρεια Ελλάδα. Απέκτησε  την ειδικότητα του δερματολόγου γιατρού και είναι Διευθυντής  του Δερματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ  στην Αθήνα.
Επιστημονική Δραστηριότητα
    Αφού απέκτησε το έτος 1980 την ειδικότητα του δερματολόγου – αφροδισιολόγου, μετεκπαιδεύτηκε στην χειρουργική μεταμόσχευση (hair replacement surgery) στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. Το 1984 σε ημερίδα της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρίας παρουσίασε μαζί με τον Διευθυντή της Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Ανδρέας Συγγρός την πρώτη επιτυχή μεταμόσχευση στην Ελλάδα (Μάιος 1984, Holiday Inn).                                
    Η πολυετής επιστημονική ιατρική έρευνά του μαζί με άλλους συναδέλφους του από το εξωτερικό (Maclom Ponts καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Berckley) που συνεχίζεται μέχρι σήμερα και αφορά στην εναλλακτική πρόταση στην πρόληψη του AIDS μετά την παρουσίαση σε διεθνές Δερματολογικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη (4/4/1998) γίνεται η αιτία για αλλεπάλληλες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες «ΝΕΑ» (7/4/1998), «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (7/4/1998) και έγινε ευρέως γνωστή με την δημοσίευση άρθρου – σχολίου του στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» (1/12/2001) με τίτλο «Ποιοι παίζουν ακόμα με την πρόληψη του AIDS;»
    Τον Νοέμβριο του 2002 εκλέχτηκε στην ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) με την παράταξη της ΔΗΚΝΙ.Αρχές του 2003 με τη συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ εκλέχτηκε στο Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

    Αφού εργάσθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Λοιμωδών (κέντρο χανσενικών) και στο νοσοκομείο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ, εντάχθηκε από τους πρώτους στο νεοσύστατο τότε Ε.Σ.Υ. (1983) και εργάσθηκε ως Επιμελητής Β΄ στο Νοσοκομείο ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ αρχικά ως Επιμελητής Α΄ και στη συνέχεια ως Διευθυντής του Δερματολογικού Τμήματος, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα.
Πολιτική Δραστηριότητα
    Σαν φοιτητής δραστηριοποιήθηκε στην Οργάνωση «Ρήγας Φερραίος». Συμμετείχε σχεδόν σε όλες τις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις (Συλλαλητήρια Μουσείου, Αμφιθέατρο Φυσιολογίας Γουδί) και στην πρώτη μαζική αντιδικτατορική εκδήλωση (Κατάληψη Νομικής Φεβρουάριος 1973).                 Στην ιστορικά πλέον καταγεγραμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου, όπου                  η Ιατρική Σχολή ανέλαβε την περιφρούρηση των εξωτερικών χώρων συμμετείχε στην επιτροπή περιφρούρησης.
    Στις εκλογές της 7ης  Μαρτίου 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.
    Με απόφαση του Υπουργού Υγείας & Πρόνοιας Νικήτα Κακλαμάνη, διορίσθηκε τον Σεπτέμβριο του έτους 2004 Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας AΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και παραιτήθηκε από τη θέση του Διοικητή στις 10/8/2006, προκειμένου να ενταχθεί ως υποψήφιος    στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.
    Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 στον Δήμο Ξυλοκάστρου εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτιμήσεως στον Συνδυασμό «Νέα Πορεία» του υποψηφίου Δημάρχου φαρμακοποιού Βλάση Αλογογιάννη.
    Είναι εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά Αναπληρωτής Γραμματέας της Γραμματείας Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων του κόμματος.
Κοινωνική Δραστηριότητα
    Στις 19 Μαϊου 1999. Η ΕΙΝΑΠ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά) οργανώνει και χρηματοδοτεί ανθρωπιστική αποστολή στην εμπόλεμη τότε Σερβία, για ενίσχυση και βοήθεια των αποκλεισμένων από τις αεροπορικές επιδρομές Νοσοκομείων της, στην οποία και συμμετέχει.
    31 Οκτωβρίου 2001. Μεταβαίνει στα σύνορα Πακιστάν - Αφγανιστάν, περιοχή Τσάμαν, όπου μαζί με διεθνή ανθρωπιστική ομάδα περιθάλπει Αφγανούς πρόσφυγες.
    9 Μαρτίου 2003. Με χρηματοδότηση της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας - Πειραιά) και τη βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου βρίσκεται στην Βαγδάτη σε ανθρωπιστική αποστολή (φαρμακευτικό υλικό για τα παιδιά που προσβλήθηκαν από ραδιενέργεια - σύνδρομο του κόλπου). Η επιστροφή του πραγματοποιείται στην κυριολεξία με την ψυχή στο στόμα, μία μέρα πριν από το οριστικό κλείσιμο του αεροδρομίου της Βαγδάτης.
    7 Ιανουαρίου 2005. Μεταβαίνει στην Ταϋλάνδη (νήσος Πουκέ Κάιλακ) όπου συμμετέχει σε ανθρωπιστική αποστολή με φαρμακευτικό υλικό, λίγες μέρες μετά το φονικό τσουνάμι.
    21 Ιουλίου 2006. Συμμετέχει σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Βηρυττό, λίγο μετά την έναρξη των βομβαρδισμών του Λιβάνου από την Ισραηλινή αεροπορία, δραστηριότητα για την οποία του απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος από τον Ιατρικό Σύλλογο του Λιβάνου.
    Δεκέμβριος 2008.  Συμμετέχει στην διεθνή ανθρωπιστική αποστολή με προορισμό τη Γάζα που ξεκίνησε από τη Λάρνακα της Κύπρου με το πλοιάριο Αρίων. Εμπλοκή με το Ναυτικό των Ισραηλινών στο μέσον της διαδρομής και αναγκαστική επιστροφή πάλι στην Κύπρο.
    Ιανουάριος 2010. Σε ανθρωπιστική αποστολή στη σεισμόπληκτη Αϊτή με τους Γιατρούς της Ειρήνης, όπου για δύο σχεδόν εβδομάδες οι Γιατροί της Ειρήνης σε υπαίθριο ιατρείο δίπλα στους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
    Δεκέμβριος 2010. Με τους Γιατρούς της Ειρήνης σε ανθρωπιστική αποστολή στην Αϊτή μετά του καταστροφικούς σεισμούς – επιδημία χολέρας – παρέχει ιατρική περίθαλψη στους πάσχοντες και τραυματισμένους, όπως και συμμετέχει στους μαζικούς εμβολιασμούς και ιδιαίτερα των μικρών παιδιών για την αντιμετώπιση της επιδημίας χολέρας με άμεσο κίνδυνο να προσβληθεί από χολέρα ο ίδιος και να μην υπάρξει επιστροφή στην Ελλάδα.
    Απρίλιος 2011. Συμμετοχή σε ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη (εξέγερση εναντίον του Καντάφι) στα σύνορα με την Τυνησία.
    Αύγουστος 2011. Συμμετέχει σε ανθρωπιστική αποστολή στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας και παρέχει με τους Γιατρούς της Ειρήνης ιατρικές υπηρεσίες από το Νοσοκομείο της συνοριακής πόλεως Αλτενόγιου της Τουρκίας στους Σύριους πρόσφυγες.
    Είναι ιδρυτικό μέλος των ανθρωπιστών Γιατρών της Ειρήνης. Στο ιδρυτικό καταστατικό των Γιατρών της Ειρήνης απαγορεύεται η κρατική οικονομική ενίσχυση, όπως και η οικονομική ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και διακατέχονται άπαντες από την πεποίθηση ότι η παροχή των υπηρεσιών υγείας δεν ανταλλάσσεται ποτέ με χρήμα.
    Επισκέπτεται συχνά το Πανόραμα του Φενεού Κορινθίας και τόπο καταγωγής του και δεν ξεχνά ποτέ τις αναβάσεις και τις πεζοπορίες που διενεργούσε τα καλοκαίρια μαθητής και φοιτητής στις πλαγιές του βουνού της «Ντουρντουβάνας» πάνω από το Πανόραμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news