Home » , , , , » Merkava : Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Merkava : Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ


ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΩΣ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ ΣΗΜΕΡΑ.
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΑΝΚ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΙΚΗΤΑ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ  (ΟΣΩΝ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ)  ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΕΠΙ ΕΔΑΦΟΥΣ ΑΤΡΩΤΟ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΜΕ ΤΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΣΑΣ 
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ , 
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ 
ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ...
Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ
Ν ΣΑΜΟΥΡΚΑΣ 2014
Άρμα μάχης Merkava των IDF κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. (Israel Defense Forces)
To σύστημα Trophy της Rafael αναχαίτισε πέντε αντιαρματικούς πυραύλους που είχαν ως στόχους τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF).



Καθώς εννιά συστοιχίες Iron Dome έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του Ισραήλ για την προστασία των Ισραηλινών πολιτών, τα άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα των IDF που επιχειρούν στη Λωρίδα της Γάζας διαθέτουν το δικό τους Iron Dome: Η Επιχείρηση Protective Edge είναι η πρώτη πραγματική δοκιμή του Wind Jacket (διεθνώς γνωστό ως Trophy), το πρώτο σύστημα ενεργής θωράκισης στο είδος για άρματα και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΠ). Το σύστημα προστασίας που εξελίχθηκε από τον κατασκευαστή του Iron Dome, Rafael Advance Defence Systems χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά του 2010.

Έκτοτε το σύστημα έχει ανακηρυχθεί επιχειρησιακό και ενσωματώθηκε στα, νεότερα άρματα μάχης των Τεθωρακισμένων του Ισραήλ, Merkava 4, και στα ΤΟΜΠ Namer (τα οποία έχουν κατασκευαστεί πάνω στο σκάφος του Merkava).


Σύμφωνα με ανταποκρίσεις από το μέτωπο, από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης, τη νύχτα της Πέμπτης, το σύστημα έχει αναχαιτίσει επιτυχώς πέντε αντιαρματικούς πυραύλους οι οποίοι είχαν ως στόχους τεθωρακισμένα οχήματα των IDF στην Γάζα.

Το σύστημα προστασίας βασίζεται στο ραντάρ της ELTA Systems, μιας θυγατρικής της αμυντικής βιομηχανίας Israel Aerospace Industries. (IAI), το οποίο εντοπίζει τις βολές αντιαρματικών ή RPG που κατευθύνονται προς το θωρακισμένο όχημα.
Όταν αναγνωριστεί η απειλή, το σύστημα ενεργοποιείται αυτομάτως, χωρίς να απαιτείται, από το πλήρωμα, να είναι σε κατάσταση επιφυλακής ή να χειριστεί σε πραγματικό χρόνο το σύστημα: 


υπολογίζει την τροχιά του πυραύλου ή ρουκέτας, και εάν εντοπίσει ότι κινείται προς το όχημα όπου είναι εγκατεστημένο, εξουδετερώνει και αναχαιτίζει το εισερχόμενο βλήμα σε ασφαλή απόσταση από το θωρακισμένο όχημα.

Η πρώτη επιτυχημένη αναχαίτιση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο 2011, όταν μία ρουκέτα RPG-7 αναχαιτίστηκε πάνω από ένα άρμα μάχης των IDF το οποίο περιπολούσε κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα.


Επιπλέον, το σύστημα ενημερώνει το πλήρωμα άρματος μάχης για την ακριβή τοποθεσία απ΄όπου εκτοξεύθηκε ο πύραυλος ή ρουκέτα, ώστε, το πλήρωμα να επιστρέψει τα πυρά με ακρίβεια και να εξουδετερώσει το στόχο.


Εντυπωσιακή τεχνολογία

Σύμφωνα με δημοσίευση του globes-online.com, η Rafael εργάζεται στην εξέλιξη του συστήματος για περισσότερο από 20 χρόνια. 

Μετά το Δεύτερο Πόλεμο του Λιβάνου, το 2006, η κατεπείγουσα ανάγκη εύρεσης μέσων για την ελαχιστοποίηση της τρωτότητας των αρμάτων μάχης από τους αντιαρματικούς πυραύλους, τέθηκε ως νέα προτεραιότητα. 

Καθώς εμφανίστηκαν νέοι αντιαρματικοί πύραυλοι, συμπεριλαμβανομένων των ρωσικών αντιαρματικών συστημάτων 9M133 Kornet και 9K115-2 Metis-M.

Ένα σημαντικό τμήμα των καταστροφών που υπέστησαν τα Τεθωρακισμένα του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο το 2006, προέρχονταν από τα παραπάνω αντιαρματικά συστήματα.



 

Η αναχαίτιση του Trophy διενεργείται σε μία συγκεκριμένη απόσταση από το στοχοποιημένο όχημα – ώστε να μην τραυματιστούν από την έκρηξη, οι στρατιώτες που επιχειρούν δίπλα από το άρμα,  ανεξαρτήτως του γεγονότος πως είναι ένα πλήρως αυτόνομο σύστημα.

Απο τα τέλη του 2010, κάθε όχημα μάχης Merkava το οποίο εξέρχεται από το Κέντρο Επισκευής και Ανακατασκευής στο Τελ Χασόμερ είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Trophy, το οποίο προσφέρει ολόπλευρη προστασία 360 μοιρών.



Ακολουθώντας την επιτυχία του Trophy, το Δεκέμβριο του 2012, η Rafael ανακοίνωσε τη συνεργασία με την DRS Technologies. Στο επίκεντρο της συνεργασίας μεταξύ των δύο βιομηχανιών είναι η είσοδος και ενσωμάτωση του Trophy στο Στρατό Ξηράς των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Τον προηγούμενο μήνα η Rafael αποκάλυψε μία νέα εφαρμογή του συστήματος, η οποία επιτρέπει σε σχετικά μικρά οχήματα, όπως τζιπ, να προστατευθούν από RPG και αντιαρματικούς πυραύλους.

Η έκδοση του συστήματος ονομάζεται Trophy LV.

ΠΛΞΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ 

limitofadvance.wordpress.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news