Home » , , » Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

Ενδείξεις ότι όπλα του μεσάζοντα Παπαδόπουλου εξόπλισαν τον ISIS

Λάδι στη... φωτιά της πολιτικής αντιπαράθεσης ρίχνει η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας περί ενδείξεων ελληνικού στρατιωτικού υλικού, μέσω της εταιρείας του μεσάζοντα στην υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας, Βασίλη Παπαδόπουλου, στη μέχρι πρότινος πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία, Ράκα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρεία του μεσάζοντα Παπαδόπουλου, εντοπίστηκε από ευρωπαϊκές υπηρεσίες που διεξάγουν έλεγχο στην απελευθερωμένη πλέον πόλη της Συρίας.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, στρατιωτικό υλικό που εξήγαγε η εταιρεία στη Μέση Ανατολή εντοπίστηκε από το λεγόμενο «ηλεκτρονικό ίχνος», το οποίο φέρουν τα μικρά και ελαφρά όπλα, βάσει όσσων προβλέπονται στη Συμφωνία για το Εμπόριο Οπλων. Η Ελλάδα είναι μέλος της Συμφωνίας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το στρατιωτικό αυτό υλικό αποκλείεται να διοχετεύθηκε απευθείας στο Ισλαμικό Κράτος, ακολουθώντας μία διαδρομή, η οποία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα.

Στο Πρώτο Θέμα διαβάστε το αποκαλυπτικό έγγραφο για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, το οποίο καταδεικνύει ότι ο μεσάζοντας μπορεί μεν να διαπραγματευθεί, αλλά όχι να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία.

Πιέσεις του Ριάντ προς την Αθήνα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, το Ριάντ ασκεί πιέσεις στην Αθήνα, ζητώντας με ρηματική διακοίνωση να μην αποδεχθεί οποιαδήποτε ψήφισμα σχετικό με το εμπάργκο όπλων στη Σαουδική Αραβία λόγω της κατάστασης στην Υεμένη.

Η κίνηση του Ριάντ, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, εκλαμβάνει προληπτικό χαρακτήρα, προκειμένου να προλάβει παρόμοια ψηφίσματα στο μέλλον και ειδικότερα από το ειδικό συμβούλιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news