Home » , , , , , , , » Διάκεια 2018: Διήμερο εκδηλώσεων με συναυλία της Αρετής Κετιμέ

Διάκεια 2018: Διήμερο εκδηλώσεων με συναυλία της Αρετής Κετιμέ

Εκδηλώσεις εορτασμού της τοπικής εορτής «Διάκεια», σε ανάμνηση της μάχης της Αλαμάνας και του μαρτυρικού θανάτου του Αθανασίου Διάκου, θα πραγματοποιηθούν στη Λαμία το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.
Στο πλαίσιο του εορτασμού η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Λαμιέων συνδιοργανώνουν συναυλία με δημοτικά παραδοσιακά, λαϊκά και έντεχνα ελληνικά τραγούδια που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Απριλίου στις 9.30 μ.μ. στην πλατεία Αθανασίου Διάκου.

Συμμετέχουν η Αρετή Κετιμέ, η Αγνή Καλουμένου, ο Ανδρέας Λάφης, η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής Έμμετρον και το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας. Θα προηγηθεί θεατρικό δρώμενο που έχουν ετοιμάσει μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού κορυφώνονται την Κυριακή 22 Απριλίου, μετά το πέρας της επίσημης Δοξολογίας, με την τέλεση στις 10.30 π.μ. επιμνημόσυνης δέησης και ομιλίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο του Αθανασίου Διάκου (επί της οδού Καλύβα Μπακογιάννη) και την κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα στην ομώνυμη πλατεία.

Αναλυτικά:

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Ώρα : 09:30 μ.μ. Συναυλία στην Πλατεία “Αθανασίου Διάκου”, με Δημοτικά, Παραδοσιακά, Λαϊκά και Έντεχνα Τραγούδια, με τη συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας. Συνδιοργάνωση: Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Δήμος Λαμιέων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
Α. ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ – ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ
1) Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων Καταστημάτων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Ιδιωτικού Δικαίου, των Τραπεζών, των οικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από της ογδόης πρωινής ώρας μέχρι και της δύσης του ηλίου, την ημέρα της εορτής.
2) Ώρα : 08:00 π.μ. Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων.
3) Ώρα : 17.30 μ.μ. Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα
4) Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών από της δύσεως του ηλίου της 22ας Απριλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.
Β. ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ
1) Ώρα 10.15 π.μ. Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
2) Ώρα 10.30 π.μ. Τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό
Μετά το μνημόσυνο θα ακολουθήσει ομιλία στον Ιερό Ναό από εκπαιδευτικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας. Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στο Μνημείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση.
Γ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
Στη συνέχεια, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα, θα μεταβούν σε επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου, στην ομώνυμη πλατεία, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.
Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.

lamiareport.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news